ponedjeljak, 6. svibnja 2013.

VAŽNA OBAVIJEST Promjena termina izdavanja dvije knjige "Ustaška vojnica" - prva knjiga u lipnju, druga u rujnu



Poštovane čitateljice, poštovani čitatelji,

obavještavamo vas da je došlo do promjena u izdavanju dvije knjige „Ustaške vojnice“, i to stoga jer smo u zadnji trenutak dobili niz ekskluzivnih dokumenata iz privatnih arhiva, pa se cijeli projekt malo oduljio kako bi obje knjige doista bile sveobuhvatne. Kako će u drugoj knjizi biti i sva kazala za obje knjige, i još neki dodaci, definitivno je odlučeno kako će prva knjiga na kioske u prodaju izaći u prvoj polovici lipnja, a druga knjiga u prvoj polovici rujna ove godine.

Kako smo već najavili, u završnoj je pripremi ekskluzivna tema o Ustaškoj vojnici NDH od 1941. do 1945. godine, o temi koju nitko dosad nije do kraja obradio, i to u prvom redu na svoj dostupnoj dokumentaciji NDH koja se danas nalazi u Vojnom arhivu u Beogradu, na temelju njemačkih dokumenata iz arhiva Wehrmachta koji je pohranjen u Nacionalnom arhivu SAD-a te na nešto malo sačuvane građe iz Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. Dakako, sve uz mnoštvo fotografija, dosad uglavnom neviđenih i neobjavljenih iz arhivskih i privatnih izvora.

Kako je dugotrajni rad na ovoj temi iznio na svjetlo dana mnoštvo prvorazrednih dokumenata, pa ih je nemoguće sve staviti u jednu, "Ustaška vojnica" izaći će u dvije knjige. Prva knjiga obrađivat će temu do kapitulacije Italije u rujnu 1943. godine, a druga knjiga sadržajno će pokriti razdoblje od rujna 1943. do svibnja 1945. i završetka Drugog svjetskog rata.

Autori su dr. sc. Bojan Dimitrijević, mr. sc. Amir Obhođaš, Mario Werhas i Zvonimir Despot.

O svemu opširnije uskoro..

Vaša „Hrvatska povijest“!

Nema komentara:

Objavi komentar